Na słodko
12 kwietnia – Dzień Czekolady, 25 marca – Dzień Gofra. Te nietypowe święta uczniowie klasy 2c postanowili spędzić „na słodko”. Wszyscy przynieśli określone produkty spożywcze według przygotowanego wcześniej przepisu, miski, gofrownice, ulubione dodatki (owoce, krem czekoladowy, bitą śmietanę) i przystąpili do pracy. Podzieleni na dwie grupy pod czujnym okiem wychowawczyni przeprowadzali kolejne etapy wykonania gofrów. Jedni czytali dokładnie przepis wykonując kolejno czynności, inni ubijali białka, jeszcze inni mieszali je delikatnie z masą. Ostatni ochotnicy nadzorowali proces pieczenia gofrów. Wszystkie sztuki udały się znakomicie i zostały zjedzone do ostatniego okruszka. Okazało się, że zapach pieczonych smakołyków unosił się tak daleko, że co jakiś czas zaglądali do klasy zaciekawieni „obserwatorzy”. JM